Algemene info

Clear Aligners

We zijn gespecialiseerd in deze techniek. Het is een vrijwel onzichtbare behandeling.

De (bijna) onzichtbare aligners zijn gemaakt van transparant thermoplastisch materiaal zonder metalen blokjes en metalen draden.

Op de eerste afspraak wordt een digitale scan van het gebit gemaakt en aan de hand daarvan wordt het behandelingsplan opgesteld. U krijgt dat een paar weken later digitaal in een 3D-simulatie toegestuurd. Bij uw akkoord worden de aligners, nodig voor uw volledige behandeling, vervaardigd.  Al deze aligners worden bij de start van de correctie meegegeven. Er zijn daarna opvolgafspraken nodig.

De kostprijs is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de behandeling en daarbij het aantal aligners die nodig zijn. Wel is het zo dat niet alle orthodontische correcties met aligners kunnen worden uitgevoerd. Als u bij een universitair opgeleide orthodontist een dergelijke correctie laat uitvoeren, kunnen we dat goed inschatten en met kennis van zaken ook steeds bijsturen en de nodige aanpassingen doen.

Een groot voordeel bij ons is dat we ook in de praktijk zelf aligners kunnen vervaardigen, die tot wel een derde goedkoper zijn dan de grote alignermerken. We werken natuurlijk ook samen met een grote wereldspeler op het vlak van aligners. Wij kiezen hiervoor voor de clearcorrect aligners, een premium bedrijf dat miljoenen aligners per jaar vervaardigt met productiecentra in de VS, Duitsland, Braziliƫ en China en onderdeel is van de Straumann groep.

Clear Connect

Je draagt de aligners 20 tot 22 uur per dag. Om de twee weken vervang je je aligner door een nieuwe. Je kan de aligners makkelijk uitdoen om te eten of je tanden te poetsen. Het is wel noodzakelijk om ze voldoende te dragen. Er is namelijk continue druk nodig om de tanden te verplaatsen. Na de behandeling, wordt een retainer geplaatst om de tanden mooi op hun plaats te houden. Dit is meestal een dun metalen draadje, gekleefd op de achterzijde van de tanden.

Als u een afspraak maakt voor een aligner-correctie, meld ons dat dan graag aan de telefoon. We voorzien dan namelijk meteen voldoende tijd om het gebit in te scannen.